Stahnke Fotografi

menu 1
menu 2
menu 3
menu 4
menu 5
menu 6

 

MX_RssImport Error
The URL supplied is not a valid xml file
     
 

I gamle dage..

Altså før digital billedbehandling, blev professionelle billeder også manipuleret. Et stykke fotopapir kunne bølges på bundbrædtet på forstørrelsesapparatet under kopieringen, hvorved man kunne give en politiker et passende ansigtsudtryk til artiklen, man kunne så at sige "lægge hans ansigt i de rette folder".

Ved manuelt arbejde i reproleddet kunne man svække og forstærke dele af negativet, og derved gøre vandet i rejsebrochuren mere blåt, eller strandende mere hvide.

Alle fotografer, over en vis alder har prøvet retouchering, som grundlæggende er en teknik til med pensel og farve at fjerne de hvide prikker der kommer når der er støv på negativet, og de fleste har vel mere end een gang været fristet til at "pynte" lidt på motivet. Ser man på rigtig gamle fotografier, er det tydeligt at man ikke havde de store betænkeligheder dengang. Ofte er det jo portrætter, og fotograferne har utvivlsomt været overbevist om kundens ønske om at se godt ud.

Grundlæggende har vi den same situation idag. Kunderne ønsker at deres produkter skal se godt ud, og som fotografer gør vi alt vi kan for at opnå dette. Vores værktøjskasse er bare blevet lidt større, og arbejdet lidt nemmere.
Vi skal passe på ikke at gå over gevind, der skal stadig være en hvis lighed med virkeligheden, men friheden til at manipulere er stor, og vi bør udnytte den på bedste måde.

 


 
     
Om Stahnke Fotografi | Site Map | Kontakt | ©2005 Stahnke fotografi