Stahnke Fotografi

menu 1
menu 2
menu 3
menu 4
menu 5
menu 6

 

MX_RssImport Error
The URL supplied is not a valid xml file
     
 

Professionel versus amatør fotografering .

Det professionelle marked for billeder, er idag præget af amatørisme! Efter de digitale kameraer i amatørudgaver er steget i kvalitet, har mange virksomheder fået en tro på at resultatet nok skal blive godt hvis værktøjet (kameraet) er det.

Nu bliver man jo ikke tømrer af at købe den bedste boremaskine man kan få, der skal mere til. En professionel fotograf kender til de forskellige opgavetyper man kan komme ud for, og ved hvordan de bedst løses. Han skal ikke bare kunne "trykke på knappen" men også sørge for at lys og vinkler er de bedste til situationen, ligesom han under studie optagelser gerne skal kunne lægge et pænt lys og sørge for optimale baggrunde og opstillinger.

Alt sammen ting som de fleste amatører ikke kan !

Mange dygtige amatører kan lave rigtig flotte billeder, hvis situationen er optimal. Men en professionel skal kunne lave flotte billeder selv under mindre end optimale forhold, jeg er selv blevet bedt om bl.a. at fotografere en rusten metalkonstruktion så den ikke så rusten ud ( har du ikke et "anti rust filter"), og om at lave solskinsstemning på et udendørsbillede på en regnvejrsdag. I virkeligheden er situationerne jo sjældent optimale, vejret kan være dårligt, eller deadline er nært forestående, og så kan man ikke bare undlade at levere billederne, fordi solen ikke skinnede..

 


 
     
Om Stahnke Fotografi | Site Map | Kontakt | ©2005 Stahnke fotografi